•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma za vijesti zazeliKonzultantska kuća SINTAGMA pružila je stručnu pomoć svojim klijentima za izradu projektnih prijedloga koji su uspješno prijavljeni na natječaj iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, te su odobrena sredstva ukupne vrijednosti 3.887.680,00 kuna.

Cilj projekata je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Obvezni partneri na projektu su područni ured ili područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

zazeli2 jakovljeU protekli četvrtak u Općini Jakovlje održana je Uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekta "Zaželi u Općini Jakovlje II".

Općina Jakovlje ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština. Ukupna vrijednost projekta je 494.400,00 kuna.

Projekt "Zaželi u Općini Jakovlje II" uključuje ciljnu skupinu 10 nezaposlenih žena, starosti od 50 g. naviše, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt bit će zaposleno 10 žena koje će se 6 mjeseci brinuti za 60 starije i nemoćne osobe na području Općine Jakovlje.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovat će u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provoditi komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovati u poslovima vidljivosti projekta.

9 e69dNa otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja "Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustnova" djelatnici Sintagme prijavili su tri nova projekta za svoje klijente.

Naime, Sintagmini djelatnici radili su na pripremi prijedloga projekata; "Dogradnja postojećeg dječjeg vrtića, Sveti Ivan Žabno", "Izgradnja područnog vrtića "Kapljica", Bistra i "Izgradnja dječjeg vrtića u Jakovlju". Nakon završene evaluacije projektnih prijedloga u okviru spomenutog Poziva, ministarstvo je donijelo Odluku o financiranju te su navedeni projekti udovoljili kriterijima poziva.

Svrha Poziva je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Slijedom Odluke o financiranju, s korisnicima sredstava bit će sklopljeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Vrijednost navedenih projekata iznosi preko 15 milijuna kuna. 

zdenciVoditeljica LAG-a Papuk, Manuela Tot, provela je kontrolu provedbe jednog od projekata LAG-a. Ovog puta voditeljica Tot posjetila je Općinu Zdenci kao nositelja projekta, a prije isplate sredstava, kojemu je izdana Odluka o dodjeli sredstava za projekt “Opremanje društvenog doma u Zdencima”. U ime Općine Zdenci kontroli su nazočili načelnik Tomislav Durmić i pročelnik Željko Vremić.

Ukupni iznos projekta je 149.000 kuna (19.775 eura), a intenzitet potpore je 100 posto.

-Nakon detaljnog pregleda, od dokumentacije do onog vizualnog dijela, mogu samo čestitati nositelju projekta, odnosno Općini Zdenci na više nego uspješno provedenom projektu – rekla je Tot.

Zadovoljstvo uspješno provedenim projektom izrazio je i načelnik Tomislav Durmić.

-Puno nam je značio ovaj projekt kojim smo dodatno uredili naš društveni dom, a smatram da je to bilo i nužno. Hvala Lokalnoj akcijskoj grupi Papuk i voditeljici Manueli Tot na odličnoj suradnji pri realizaciji ovog projekta – zaključio je Durmić.

Stručni tim Sintagme aktivno je sudjelovao u provedbi spomenutog projekta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više