•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

najava natjecaja1Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. objavljuje indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2023. godinu radi informiranja i pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga u indikativnom godišnjem planu objave mogu biti:

- otvoreni pozivi na dostavu projektnih prijedloga,
- ograničeni pozivi na dostavu projektnih prijedloga kod kojih postoji više od jedan unaprijed poznati potencijalni prijavitelj.

Napomena: indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP-ova) sadrži popis poziva na dostavu projektnih prijedloga i rokova poznatih u trenutku izrade plana te je podložan izmjenama i dopunama sukladno dinamici poslovnih procesa uključenih institucija. Pokretanje poziva na dostavu projektnih prijedloga uvjetovano je prethodnim odobrenjem od strane Odbora za praćenje.

Raspored planiranih poziva na podnošenje prijedloga za Program Konkurentnost i kohezija 2021-2027. za 2023. godinu

Raspored planiranih poziva na podnošenje prijedloga za Integrirani teritorijalni program 2021-2027. za 2023. godinu

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured tvrtke SINTAGMA CONSULTING, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

radionica mgKrajem prosinca u osnovnoj školi Ante Kovačića u Mariji Gorici održana je radionica u okviru provedbe projekta Poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Na radionicama su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda koji su tom prilikom upoznati kako postupati s otpadom, odnosno kako spriječiti nastanak otpada, smanjiti količinu nastalog otpada, smanjiti ukupno djelovanje otpada na okoliš, te kako postići što učinkovitije skupljanje, prijevoz, oporabu, obradu i konačno zbrinjavanje otpada.

Svrha projekta je edukacija stanovništva s područja Općine Marija Gorica i izgradnja svijesti stanovništva Općine o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, a sve u cilju smanjenja količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima otpada te povećanje stope odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Spomenutim projektom predviđeno je provesti tri izobrazno informativne radionice za stanovništvo Općine Marija Gorica koje bi uključivale stanovništvo raznih dobnih skupina (žene, starije osobe, odrasle, mlade i djecu).

Radionicu je vodila predstavnica tvrtke Sintagma consulting Kristina Janeček. Konzultantska tvrtka Sintagma consulting kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju i administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

poljoprivreda savjet 1Za raspisani natječaj za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti, djelatnici Sintagme pripremili su svu potrebnu dokumentaciju i uspješno prijavili svog klijenta na natječaj.

U utorak 20. prosinca, na sjednici Vlade za Slavoniju, Baranju i Srijem, Uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je Sintagminom klijentu ugovor vrijedan pedeset tisuća eura bespovratno.

Svrha ovoga Natječaja je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više