•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

zavrsna konferencijaU Općini Marija Gorica održana je Završna konferencija projekta „Biram novu priliku“.

Ukupna vrijednost projekta određena je na iznos: 1.110.112,50 kuna, te se isti sufinancirao sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Projekt je bio usmjeren jačanju socijalne uključenosti i povećanju zapošljavanja ciljne skupine kojoj pripadaju dugotrajno nezaposlene osobe, djeca i mladi, te osobe starije od 54 godine. Fokus projekta je bio na provedbi edukativnih radionica informatičke pismenosti, stranog jezika, poduzetničke priče čiji je cilj bio formiranje poduzetničke inicijative, te praktičnih radionica sa svrhom stjecanja znanja potrebnih u procesu zapošljavanja.

Osim navedenih aktivnosti u okviru projekta nabavljena je oprema, kombi vozilo i informatička oprema koja je bila potrebna za provedbu radionica. Uz spomenuto provedene su aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta sukladno EU smjernicama.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju u administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, kordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

gdckngU Novoj Gradiški održana je završna konferencija za medije projekta "Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III".

Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška ovim je projektom osiguralo nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja tri općine, te stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Ukupna vrijednost projekta je 196.854,47 Eura. Korisnik je Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Kroz projekt bilo je zaposleno 30 žena koje su 6 mjeseci brinule za 180 starijih i nemoćnih osoba s područja Općina Davor, Dragalić i Vrbje.

Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika

Tvrtka SINTAGMA CONSULTING kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta.

pokos radoviNa pozive za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine djelatnici Sintagme prijavili su projekte za pet svojih klijenata.

Naime Sintagmini djelatnici projektne prijedloge prijavili su na Poziv na dostavu projektnih prijedloga: Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Zagrebačke županije i Poziv na dostavu projektnih prijedloga: Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nakon uspješne prijave, konzultantska kuća Sintagma angažirana je i za provedbu navedenih projekata, te za poslove javne nabave i vidljivosti projekata.

Vrijednost spomenutih projekata iznosi preko 5 milijuna eura.

zazeli jakovlje 5 2023U Općini Jakovlje održana je Završna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Jakovlje II”. Općina Jakovlje ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština. Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 65.618,16 eura. Korisnik je Općina Jakovlje, a razdoblje provedbe projekta je od 25. listopada 2022. – 25. lipnja 2023. godine.

Projekt “Zaželi u Općini Jakovlje” uključivao je ciljnu skupinu 10 nezaposlenih žena, starosti od 50 godina naviše, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt je zaposleno 10 žena koje su u 6 mjeseci brinule za 60 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Jakovlje. Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Tvrtka SINTAGMA CONSULTING kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta. Foto: Dražen Mufić / www.01portal.hr

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više