•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma za vijestiAko ste mladi i ambiciozni, te ste tijekom školovanja stekli najmanje srednju stručnu spremu, poznajete rad u programu MS Office, služite se engleskim jezikom - možda ste baš Vi osoba koju tražimo.

Tražimo osobu koja je pozitivna, odgovorna, komunikativna, spremna za nove izazove. Ako možda niste imali mogućnosti nastaviti školovanje kod nas možete učiti i raditi. Ako ste osoba koja želi svojim predanim i odgovornim radom pridonositi uspjehu našeg tima, javite nam se.

Konzultantska kuća „SINTAGMA“ nudi Vam izazovan i zahtjevan posao, mogućnost napredovanja i učenja u kompaniji uspješne budućnosti.

Ako se prepoznajete u traženim zahtjevima, kreativni ste, marljivi, inovativni i spremni za rad u visokomotiviranom, dinamičnom i modernom poslovnom okruženju pošaljite svoje motivacijsko pismo i životopis do 30.9.2017. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

agencija za placanja logoAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom objavila je Natječaj za provedbu podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tipa operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.“

Prihvatljivi troškovi su projektiranje, izgradnja i rekonstrukcija primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture (traktorski putovi i traktorske vlake), rekonstrukcija šumskih cesta, mostova i druge šumske prometne infrastrukture te kupovina šumskog i drugog zemljišta u maksimalnom iznosu od 10% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika ili šumovlasnika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske te jedinice lokalne samouprave, a iznos potpore je od 10.000 do 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 37.500.000 kuna, a intenzitet javne potpore po projektu iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

santekDjelatnici Konzultantske kuće Sintagma trenutno rade na poslovima upravljanja projektom, te provedbom javne nabave na EU projektu „Dogradnja proizvodne hale i nabava strojeva“ za tvrtku Prerada plastike Šantek iz Novog Marofa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.598.673,88 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (5.617.245,69 kn). Razdoblje provedbe ovog projekta je od 5.10.2016. do 1.1.2018. godine, a početkom ožujka 2017. godine započeti su radovi na pripremi temelja konstrukcije hale.

EU projekt „Dogradnja proizvodne hale i nabava strojeva“ samo je jedan u nizu EU projekata na kojima su djelatnici Sintagme tijekom ove godine radili. Završetak svih poslova vezanih uz spomenuti projekt očekuje se do kraja ove godine.

panic1Ivana (25) i Matija Panić (27) iz Vrbove u Brodsko-posavskoj županiji osnovali su OPG prošle godine. Prije prije četiri godine posadili su prvu plantažu sa 1.000 stabala dunja i prvu plantažu lijeske koju su do sada proširili na 4 hektara.

U međuvremenu su podigli još jedan nasad od 1.000 stabala dunja. Imaju i stariji nasad šljiva, tako da sada pod voćem već imaju 7,5 hektara i planiraju idalje širiti voćnjake. Ovi mladi i ambiciozni ljudi planiraju dio dunja prodati u svježem stanju, počeli su proizvoditi voćne rakije, a planiraju i preradu tog voća u marmelade, kompote, sokove. Pomalo se bave i stočarstvom, žele ostati na selu i živjeti od svoga rada.

Za posljednji natječaj kroz Podmjere 6.1.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima Programa ruralnog razvoja, Konzultantska kuća Sintagma izradila je i prijavila projekt, te im je odobreno nepovratnih 50 tisuća eura.

“Prijavili smo se na mjeru 6.1. za mlade poljoprivrednike. Čekali smo odgovor oko 12 mjeseci i na kraju smo prošli. Bili smo u sredini, na 155. mjestu, imali smo 55 bodova što nam je bilo dovoljno za predviđeni iznos od 50 tisuća eura. Europska unija sufinancira 90 posto, a Hrvatska 10 posto. U sklopu našeg projekta planirali smo nabavu jačeg traktorskog malčera, kupnju novog traktora, pumpe i cijevi za navodnjavanje. Dijelom odobrenog iznosa financirali smo doprinose i Ivanino školovanja za voćara. Odobrena sredstva snažan su nam vjetar u leđa i znatno će nam olakšati radove na održanju i modernizaciji voćnjaka.

Inače, tih 50 tisuća eura podijeljeno je u tri rate: 114 tisuća kuna dobili smo u prvoj rati i za to smo kupili traktorski malčer, pumpu i cijevi za navodnjavanje. Nedavno smo poslali zahtjev za drugu ratu u iznosu 190.500 kuna, za kupnju traktora. U međuvremenu ostvarili smo treću ratu od 20% ukupnog iznosa.”
„U nastojanju da proširimo naše površine i programe prerade, javljat ćemo se na još neke Programa ruralnog razvoja, kada se za to steknu uvjeti. Ponajviše nas zanima mjera 4.1.“, kaže Matija.

Uz spomenuti projekt, Sintagmini djelatnici su izradil i prijavili još šest projekata za prvi natječaj za provedbu Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« čija prolaznost je bila 100%, čime je SINTAGMA i ovaj put pokazala kako drži mjesto lidera u ovom području.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više