•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sast koncU svrhu izrade Strategije razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. godine, u utorak 28.11.2017. godine u prostoru općinske vijećnice Općine Končanica održan je drugi po redu sastanak radne skupine za izradu Strategije. Cilj sastanka bio je uz pomoć SWOT metodologije raspraviti i utvrditi glavne prednosti i slabosti zajednice nakon pripremljene osnovne analize koja na sažet i objektivan način prikazuje trenutni razvojni položaj te identificira razvojne potrebe i prilike Općine Končanica.

SWOT analizu područja Općine Končanica prezentirala je gospođa Senka Vranić, direktorica konzultantske kuće „Sintagma“ koja je nositelj izrade ovog strateškog dokumenta, a sastanku su uz općinskog načelnika Zlatka Bakunića prisustvovali i zamjenici općinskog načelnika Drahoslav Herout i Franjo Berečki, te članovi radne skupine za izradu Strategije – predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine.

Na sastanku je radna skupina tematski raspravljala o vlastitim razvojnim snagama i slabostima, te vanjski uvjetovanim prilikama i prijetnjama u područjima gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture, okoliša te društvenih djelatnosti. Jasno definiranje razvojnih potreba i razvojnih mogućnosti Općine je ključno iz razloga što aktivnosti koje nisu predviđene ovim strateškim dokumentom neće imati mogućnost financiranja iz sredstava EU.

Analiza stanja temelj je za definiranje strateških ciljeva, prioriteta i mjera čijom provedbom će se nastojati doprinijeti rješavanju indentificiranih potreba Općine Končanica, a koji će biti tema sljedećeg radnog sastanka.

strategija vratisinecDana 15.11.2017. u prostoru općinske vijećnice održan je drugi po redu sastanak radne skupine za izradu Strategije razvoja Općine Vratišinec za razdoblje do 2022. Sastanku su uz načelnika Općine Zlatka Mlinarića i zamjenice načelnika Milene Granatir prisustvovali imenovani članovi radnog tijela za izradu Strategije – predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine. Sastanak je održan pod stručnim vodstvom Senke Vranić, direktorice konzultantske kuće „Sintagma“ iz Nove Gradiške koja je nositelj izrade ovog strateškog dokumenta.

Svrha sastanka bila je uz pomoć SWOT metodologije raspraviti i utvrditi razvojne probleme i potrebe na temelju pripremljene osnovne analize područja. U okviru sastanka sudionici su raspravljali o razvojnim snagama i slabostima, te vanjskim, uvjetovanim prilikama i prijetnjama u područjima gospodarstva, infrastrukture, društva i okoliša.

SWOT analiza poslužila je kao podloga za stvaranje kontura vizije razvoja Općine Vratišinec, a ista će poslužiti i kao osnov za definiranje strateških pravaca razvoja koje se želi ostvariti do 2022. godine. Svi članovi radne skupine dali su svoj doprinos u kreiranju vizije i nacrta strateških ciljeva koji će biti predstavljeni i detaljno razrađeni na idućem sastanku.

min gosp pod obrtTrajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava „Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“ provodi se u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za financiranje bespovratnim sredstvima EU može se prijaviti svaki mikro, mali i srednji poduzetnik koji ima inovativnu ideju, temeljenu na rezultatima znanstvenog rada, istraživanja i razvoja, pod uvjetom da posjeduje operativne resurse tj zaposlenike, prostor i opremu potrebnu za obavljanje djelatnosti te mogućnost sufinanciranja projekta. Ukupna raspoloživa sredstva predviđena za ovaj poziv iznose 114.000.000,00 kn.

Cilj ovog Poziva je podržati projekte usmjerene ka novim proizvodima i uslugama s višom i visokom dodanom vrijednošću koje imaju pozitivan učinak na poslovne rezulatate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini.

U smjeru ostvarenja predmetnog cilja Konzultantska kuća SINTAGMA svom klijentu pružila je cjelovitu podršku u izradi projektne dokumentacije i prijavnih obrazaca za bespovratna sredstva EU-a, tj pripremila je i aplicirala cjeloviti projektni prijedlog čije je predmetno ulaganje usmjereno na primjenu (komercijalizaciju) rezultata istraživanja, razvoja i inovacija odnosno ka inovativnim procesima proizvodnje i razvoju inovativnih proizvoda s visokom dodanom vrijednošću koje imaju pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini.

Izrada projektne dokumentacije i prijavnih obrazaca za spomenuti otvoreni Poziv samo je jedna u nizu aktivnosti koje sintagmini djelatnici provode tijekom ove godine za svoje klijente, a kako je prolaznost sintagminih projekata na vrlo velikoj razini, očekujemo pozitivan ishod i za navedenog klijenta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više