•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

pusca iz zraka trgMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.,– Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Za navedeni Poziv konzultantska kuća je za svog klijenta izradila projektnu dokumentaciju. Projekt je ocijenjen pozitivno, te su odobrena bespovretna sredstva u iznosu od 499.500,08 kuna.

Projekt „Informiraj! Reduciraj! Recikliraj!“ provodi se na području Općine Pušća, Općine Luka, Općine Jakovlje i Općine Bistra od strane Prijavitelja Općine Pušća. Projekt obuhvaća provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti u svrhu izgradnje svijesti stanovništva predmetnog područja o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvu, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

sintagma eu fondoviMinistarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije protekle godine objavilo je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Djelatnici konzultantske kuće Sintagma i ovoga su puta za svoje klijente osigurali bespovratna sredstva u iznosu 1.530.000,00 kuna za projektnu dokumentaciju za nove razvojne projekte.

Predmet poziva bio je pružanje potpora jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pripremi lokalnih razvojnih projekata, razvoju slabije razvijenih područja Republike Hrvatske pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte koji su prihvatljivi za financiranje iz ESI fondova.

zazeliMinistarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju prošle godine je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj projekt se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Djelatnici Konzultantske kuće Sintagma radili su na pripremi prijedloga projekta pod nazivom "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno" za svog dugogodišnjeg klijenta. Projekt je ocijenjen velikim brojem bodova te je sintagminom klijentu odobreno 4.957.056,36 kuna.

Projekt "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno" uključuje ciljnu skupina odnosno dugotrajno nezaposlene žene starije od 50 godina s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem te krajnje korisnike odnosno starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, a provodi se u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula soc. uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Potpisivanje ugovora za lokalni i reg razvoj 16 5 2018 2U srijedu, 16. svibnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je ugovore o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju.

Za navedene programe Sintagmini djelatnici radili su na izradi projektnih prijedloga za svoje klijente putem kojih su osigurali novih 1.250.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Projektni prijedlozi prvenstveno su se odnosili na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje je procijenjeno da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više