•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

cerMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.,– Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Za navedeni Poziv konzultantska kuća SINTAGMA je za svog klijenta izradila projektnu dokumentaciju. Projekt je ocijenjen pozitivno, te su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 498.914,71 kuna. Projekt „ODRŽIVO PRIRODU PODRŽIMO!“ provodi se na području Općina Staro Petrovo Selo, Cernik i Okučani.

Projekt “ODRŽIVO PRIRODU PODRŽIMO!” provodit će se u kontinuitetu 20 mjeseci, a predstavlja zajedničku kampanju Općina Staro Petrovo Selo, Cernik i Okučani s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i ponovne uporabe. Kroz niz izobrazno-informativnih aktivnosti educirat će se i motivirati svi građani, djeca, žene i umirovljenici, djeca s invaliditetom kao i poslovna javnost da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom što će u konačnici rezultirati smanjenim količinama otpada u korist odvojeno prikupljenog otpada i ponovne uporabe te razvijenom kulturom pravilnog postupanja s otpadom.

orahovicaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.,– Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Za navedeni Poziv konzultantska kuća SINTAGMA je za svog klijenta izradila projektnu dokumentaciju. Projekt je ocijenjen pozitivno, te su odobrena bespovretna sredstva u iznosu od 462.047,28 kuna.

Projekt „NE DVOJI - ODVOJI!“ provodi se na području Grada Orahovica te Općina Crnac, Čačinci i Zdenci od strane Prijavitelja Grada Orahovice.

Projekt “NE DVOJI – ODVOJI!” provodit će se u kontinuitetu 20 mjeseci, a predstavlja zajedničku kampanju Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i ponovne uporabe. Kroz niz izobrazno-informativnih aktivnosti educirat će se i motivirati svi građani, djeca, žene i umirovljenici, djeca s invaliditetom kao i poslovna javnost da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom što će u konačnici rezultirati smanjenim količinama otpada u korist odvojeno prikupljenog otpada i ponovne uporabe te razvijenom kulturom pravilnog postupanja s otpadom.

natjecaji vrticiMinistarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Djelatnici Sintagme radili su na izradi projektnih prijedloga za svoja četiri klijenta, te ostvarili stopostotnu prolaznost. Prijavom na ovaj natječaj sintagmini klijenti osigurali su sredstva u iznosu preko 1.500.000 kuna za opremanja i adaptacije dječjih vrtića u svojim sredinama.

pusca iz zraka trgMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.,– Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Za navedeni Poziv konzultantska kuća je za svog klijenta izradila projektnu dokumentaciju. Projekt je ocijenjen pozitivno, te su odobrena bespovretna sredstva u iznosu od 499.500,08 kuna.

Projekt „Informiraj! Reduciraj! Recikliraj!“ provodi se na području Općine Pušća, Općine Luka, Općine Jakovlje i Općine Bistra od strane Prijavitelja Općine Pušća. Projekt obuhvaća provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti u svrhu izgradnje svijesti stanovništva predmetnog područja o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvu, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više