•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

ministarstvo graditeljstava5Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2020. godini.

Na Popisu odabranih projekata nalaze se i projekti koje je Sintagma uspješno aplicirala za svoje klijente te istima osigurala 500.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Navedenim projektima se potiče ili pridonosi boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i svim drugim aktivnostima koje će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

mjera 6.4

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za tip operacije 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine, a kojim se može ishoditi do 200.000 eura bespovratnih sredstava za razvijanje nepoljoprivredne djelatnosti unutar poljoprivrednog gospodarstva.
 
Sintagma ima dugogodišnje iskustvo u radu sa projektima financiranim iz EU fondova te više od 80 odobrenih i završenih projekata iz područja ruralnog razvoja kojima je Sintagminim klijentima osigurano više od 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
 
Prijave na navedeni Natječaj zaprimat će u razdoblju od 28. svibnja 2020. godine do 28. srpnja 2020. godine, a prihvatljivi korisnici Natječaja su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu.
 
Za sve dodatne informacije i provjeru kriterija za prijavu na navedeni Natječaj, javite se u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. 
 

Europski strukturni i investicijski fondovi 1024x454Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, a financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda.

Stručni tim Sintagme već je izradio i predao projektne prijedloge na navedeni Poziv za svoja dva klijenta.

Navedenim projektima planira se nabava specijalnih komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada čime će se unaprijediti sustav održivog gospodarenja otpadom te smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Poziv je namijenjen pravnim ili fizičkim osobama koje su davatelji javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada koju obavljaju u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, a isti je otvoren do 30. rujna 2020. godine.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na navedeni Poziv, za sve dodatne informacije javite se u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ruralni razvoj1

Danas je u prostorijama općine Okučani održan 1. koordinacijski sastanak kojim su službeno započeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji sportske građevine u Okučanima. 
 
Riječ je o projektu „Rekonstrukcija i izgradnja sportske građevine u naselju Okučani“ na kojemu Sintagma sudjeluje od samoga početka. Stručni tim Sintagme razvio je projektnu ideju i projekt aplicirao na natječaj za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te uspješno proveo postupak javne nabave. 
 
Sastanku su osim predstavnika Općine, prisustvovali i predstavnik tvrtke SLU-KOM d.o.o. koja je izvođač radova na navedenoj građevini, predstavnik tvrtke MARS INŽENJERING d.o.o. koja će obavljati stručni nadzor nad radovima te predstavnica Sintagme.
 
Planirani rok izvođenja radova rekonstrukcije i izgradnje sportske građevine u Okučanima je 10 mjeseci, dok ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.736.488,75 kn.
 
Stručni tim Sintagme osim već uspješno provedenih aktivnosti na projektu, aktivno sudjeluje i u praćenju njegove daljnje provedbe.
 

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više