•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Petak, 16 Rujan 2022 08:38

Proveden projekt vrijedan preko 4 milijua kuna

rec dvoriste okucaniU četvrtak 15. rujna 2022. godine u općinskoj vijećnici Općine Okučani, upriličena je završna konferencija projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta na području općine Okučani“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.452.424,69 kn, od kojih je 3.725.060,98 kn bespovratno, a sufinancira ih Europska unija iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Predmetni projekt obuhvaća građenje i opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Okučani, ograđenog prostora namijenjenog odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Osim izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, projekt obuhvaća i provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta.

Načelnik Općine Okučani Aca Vidaković istaknuo je kako su do sad uloženi veliki napori u edukaciju stanovništva i opremu nužnu za prikupljanje otpada, te kako je potreba daljnjeg osvješćivanja stanovništva o otpadu kao velikom problemu ukoliko se pravilno ne razvrstava i prikuplja. Smatraju da će reciklažno dvorište dati velik doprinos svijesti o nužnosti pravilnog gospodarenja otpadom, te da će, kako se planira, doprinijeti da se količina miješanog otpada u prvoj godini sa sadašnjih 400 tona smanji za 50 tona.

Uz izradu i prijavu projektne dokumentacije, djelatnici Sintagme radili su na poslovima provedbe javne nabave za izvođenje radova na izgradnji reciklažnog dvorišta, te opremanju reciklažnog dvorišta spremnicima i ostalom opremom. Uz spomenuto, Sintagma je bila zadužena i za poslove tehničke pomoći pri provedbi spomenutog projekta, te poslove vezane uz vidljivost projekta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više