•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

WiFi4EU 696x457 600x394Europska komisija je u cilju jačanja lokalne besplatne i nediskriminirajuće bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima, kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravtsveni centri i sl. odobrila inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“. Prilika je to za općine ili zajednice općina, druga tijela i institucije javne vlasti da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omoguće korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi, odnosno mjestima koja se smatraju središtima javnog života.

Do kraja 2019. Europska komisija planira objaviti nekoliko poziva za dodjelu bespovratnih sredstava odnosno vrijednosnih kupona – vaučera za izgradnju infrastrukture na javni mjestima. Prema priopćenju HAKOM-a prvi poziv se planira otvoriti sredinom mjeseca svibnja, a alocirana vrijednost sredstava za prvi poziv iznosi 15.000.000,00 eura. Prihvatljivi korisnici u prvom pozivu biti će samo jedinice lokalne samouprave ili udruženja JLS-ova, a svakoj JLS može biti dodijeljen najviše 1 vrijednosni kupon u iznosu do maksimalno 15.000,00 eura. Prije same prijave na poziv, JLS-ovi su dužni registrirati se na portalu Europske komisije koji će biti pušten u rad sredinom ožujka 2018. godine te će isti biti otvoren za registraciju 6-8 tjedana. Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) biti će sufinancirana u stopostotnom iznosu, a obvezivati će korisnike potpore na osiguravanje internetske povezivosti Wi-Fi mreže te plaćanje troškova održavanja dobivene opreme u trajanju od 3 godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

17 projekataMinistarstvo graditeljstva i prostornog uređenja krajem prošle godine objavilo je Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Pozivom se podupire provođenje mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima tijela državne vlasti i državne uprave, jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, javne ustanove, ustanove, vjerske zajednice i udruge obavljaju društvene djelatnosti, koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje posebno integriranim pristupom.

Djelatnici Sintagme ovih dana užurbano rade na pet projektnih prijedloga za svoje klijente. Vrijednost projekata je preko 6 milijuna kuna.

Kako su dosadašnji sintagmini projekti postizali veliku prolaznost, u Sintagmi i za navedene projekte očekuju 100 postotnu prolaznost.

cssngMinistarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije tijekom ove godine raspisalo je Javni poziv Unaprjeđivanje infrastrukture centara za socijalnu skrb kao podrška procesu deinstitucionalizacije – faza 1.

Za spomenuti Javni poziv sintagmini djelatnici izradili su projektni prijedlog za svog klijenta, Centar za socijalnu skrb Nova gradiška (Projekt: "Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije"), putem kojega je osigurano preko 1.500.000 kuna.

Prosinac 27, 2017

Advent u Grazu

1 1Sintagmini djelatnici tijekom prosinca posjetili su advent u Grazu, te uz obilazak grada uživali božićnoj atmosferi u Austriji.

Lijepa tradicija zajedničkih izleta sintagminih djelatnika i ovaj put se potvrdila kao odličan spoj opuštanja i kreativnog druženja cijelog tima.

 

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više